ervaringen van cliënten

 

 

Hieronder ervaringen van mijn cliënten. Je kan zelf jouw ervaring op mijn site delen (knop hieronder) 

ervaring delen

Met haar geduld, oprechtheid en kennis creëert Helen een veilige omgeving waardoor ik mij vanaf onze eerste gesprek direct op m’n gemak voelde.

Zonder oordeel luistert ze aandachtig naar de situaties waarmee jij worstelt, om vervolgens samen met jou in kaart te brengen wat de dieper liggende emoties zijn van jou knelpunten.

Geen één keer heb ik het gevoel gehad dat Helen een specifieke therapiemethode probeerde op te dringen. In plaats daarvan kijkt ze waar jij als persoon het beste op reageert en werkt vanaf daar gericht verder. Door deze aanpak durfde ik makkelijker uit mijn comfortzone te stappen en stond ik open voor een techniek zoals EMDR. Ten alle tijde voelde ik mij in vertrouwde handen en sinds de gesprekken met Helen ben ik veerkrachtiger, en heb ik een zelfliefde ontdekt die ik voor heen altijd hebt gemist.

Mevr van Empel is een goede psycholoog en behandelaar. Ze is invoelend, helder in haar communicatie en creatief in haar denken. 

Ik heb Helen van Empel als een zeer prettige therapeute ervaren. Een luisterend oor, niet veroordelend maar richting geven. Ik sta weer helemaal positief in het leven

Helen is een ontzettend goede en prettige psycholoog. Ze stelt rake vragen waardoor ik de voor mij complexe situaties ineens in een ander licht zette. Ze confronteert op een eerlijke en prettige manier en benoemt kwesties, waardoor ik me gehoord voelde. Ze is invoelend en luistert met aandacht, en er is ruimte voor elk probleem, hoe klein ook. Ik heb veel duurzame inzichten gekregen die me weer een lichter en vrolijker mens hebben gemaakt. Ze reikt praktische oplossingen/tips aan voor het moment, oefenen samen waar nodig situaties, maar legt vooral de diepere lagen bloot, waardoor het probleem bij de kern werd aangepakt voor de lange termijn. Na elke sessie kwam ik er lichter vandaan – ook al was die vol tranen – en dat hielp echt. Bovendien is ze een hele leuke en wijze vrouw, een professional met veel kennis en deelt die ook graag in de vorm boekentips of video’s, die bijdragen aan het proces.

Helen pakt de behandeling persoonlijk aan. Geen ‘hoe voelde je daarbij’, maar concrete vragen waar nodig.

Meer dan tevreden ben ik over de behandeling, kennis en kunde van Helen van Empel. Na enige ervaring opgedaan te hebben in hulpverlenersland, kan ik concluderen dat Helen zeer professioneel en respectvol te werk gaat. Ze is in staat om haar expertise adequaat in te zetten, je voelt je als cliënt gehoord en gezien en je wordt echt geholpen op de weg naar herstel. De geboden interventies zijn zinvol en nuttig en bovenal word je als cliënt oordeelloos benaderd als expert van jezelf om vanuit daar samen de behandeling in te gaan die passend is. Je eigen krachten die aanwezig zijn worden hierbij aangesproken. “Leading from one step behind”. De periode bij Helen heeft er voor gezorgd dat mijn leven in zeer positieve zin voorgoed is veranderd. Wat ik iedereen gun die worstelt met (aspecten van) het leven

Gedurende mijn behandeling bij mevr. van Empel heb ik mij altijd optimaal gehoord en welkom gevoeld. Ik heb volledig vertrouwen in de persoon en de aanpak ervaren in een hele veilige omgeving. Behandeling is altijd in goed overleg vormgegeven, waarbij kritische noten en gelukkig ook humor niet geschuwd worden – heel goed afgestemd op mijn persoonlijkheid en klachten. Helen van Empel kan zich heel goed verplaatsen in mij als patiënt en in het systeem waarin ik leef. Heel belangrijk is dat zij voor mij altijd op korte termijn beschikbaar was, niet alleen voor afspraken maar vooral ook middels bijvoorbeeld app-contact. Mijn ervaring is dat dat enorm helpt in het proces. Ik beveel behandeling / coaching zeer aan.

Ik kan me nauwelijks betere hulp voorstellen. Al mijn vragen worden tot in de puntjes gevolgd en beantwoord. Soms voelt het als een voor de hand liggend ‘ingestudeerd’ antwoord, wat uitstekend is, maar vaak in de vorm van geïntrigeerde, geinteresseerde opmerkingen, wat gesprekken natuurlijkerwijs laat verlopen, waardoor je je fijn op je gemak voelt. Onduidelijkheden worden gemakkelijk herformuleerd voor opheldering. Uitstekende hulp!

In de gesprekken met Helen heb ik altijd respect, empathie en steun gevoeld. Zij luistert erg goed en dicteert geen mening of aanpak, maar reikt wel wijze inzichten aan. Zelfs als ik op mijn zwaarmoedigst een gesprek in ging, wist Helen mij door precies de goede vragen te stellen, met een glimlach op mijn gezicht weer te laten vertrekken. Haar ondersteuning heeft me, na een lange zware periode, de energie gegeven om het leven positiever tegemoet te treden. Behalve als een zeer goede en deskundige psycholoog, heb ik Helen leren kennen als een warm en oprecht mens.

Ik was rond een jaar bij Helen in behandeling. Voor mij was het een heel positieve ervaring en ik zou haar iedereen als een zorgverlener aanraden.

In een aantal sessies door Helen van Empel weer een duw in de juiste richting gekregen om ingesleten patronen en gedrag te doorbreken en issues met maat houden aan te pakken. Met roken gestopt is het eerste concrete resultaat. De manier waarop dat gebeurt is volwassen, confronterend en heel transparant. Dat past goed bij mij en “werkt” voor mij het beste.

Ik kan me nauwelijks betere hulp voorstellen. Al mijn vragen worden tot in de puntjes gevolgd en beantwoord. Soms voelt het als een voor de hand liggend ‘ingestudeerd’ antwoord, wat uitstekend is, maar vaak in de vorm van geïntrigeerde, geinteresseerde opmerkingen, wat gesprekken natuurlijkerwijs laat verlopen, waardoor je je fijn op je gemak voelt. Onduidelijkheden worden gemakkelijk herformuleerd voor opheldering. Uitstekende hulp!

Zeer positief. Ik voel me een ander mens en heb weer voldoende energie om het leven te vieren. Helen bedankt voor alles.

In een veilige en vertrouwde omgeving luistert Helen goed naar de dingen waar je tegen aanloopt. Oordeelloos en met veel aandacht zoekt ze naar oplossingen en handvaten die voor jou het beste werken. Ik heb tijdens mijn behandeling veel geleerd over mezelf en de situaties waarin klem liep. En inmiddels sta ik door Helens kennis, geduld en aanpak weer stevig in mijn schoenen.

Zodra je aangeeft geholpen te willen worden en achter je keuze staat wordt je ontspannen en effectief bij gestaan. De behandeling zoals ik hem heb ervaren is vooral geschikt voor mensen die steun kunnen gebruiken zonder actief gecontroleerd te worden.

Goede en ongedwongen sfeer. De afwezigheid binnen de therapeutische setting van een paternalistische/bevoogdende houding heb ik als zeer prettig ervaren. Verder is Helen niet alleen zeer kundig op het vlak van de verslavingsproblematiek maar ook zeer ervaren op andere vlakken binnen de psychologie

Ben ongelofelijk tevreden over de behandeling. Had nooit gedacht dat het zo goed met me kon gaan. Bij deze instelling wordt er goed geluisterd naar wie jij bent en wat jij wil. Er is geen standaard, maar een persoonlijke benadering. Je leert zelf de verantwoordelijkheid nemen over je  eigen leven en je eigen geluk. De therapeuten staan hier niet boven je maar naast je en dat geeft zelfvertrouwen.