Problemen in
je relatie
door alcohol-
en drugsgebruik?

Draaien jullie vast in beschuldigingen, achterdocht en onbegrip? Zoals in de voorbeelden in de video boven of de tekst hieronder?

jij bent een controlefreak en je zeurt

Als jij niet zo vervelend deed zou ik me ook anders gedragen.
Ik vind het vreselijk om jouw pijn te zien. Zo erg dat ik het niet goed kan verdragen.
Als ik eerlijk ben dan word je boos. Als je ziet hoe erg het is dan ga je zeker weg. Ik weet dat ik het op kan lossen maar jij gelooft daar niet in. Dus ik kan maar beter mezelf op orde krijgen voordat ik mij helemaal laat zien.
Ik wil ook niet zijn wie ik nu ben.
Ik slik alles in, ik heb geen recht van spreken, jij bepaalt alles, hebt het morele gelijk en ik ben de verslaafde die de schuld krijgt van alles wat niet goed is.
Het lijkt alsof ik alleen nog maar verslaving ben voor jou.

jij bent egoïstisch en onbetrouwbaar

Je bent nu echt te ver gegaan, ik heb er genoeg van.
Ik wil dat je ziet hoeveel pijn je mij gedaan hebt, dat je erkent hoe zwaar ik het heb gehad.
Ik zou willen dat je eerlijk zou zijn over wat je doet, gedaan hebt. Dan weet ik tenminste dat je het ziet, dat je erkent wat er gebeurd is. Dan kunnen we weer beginnen vertrouwen op te bouwen
De leugens en beloftes voelen als drijfzand. Het maakt me wanhopig, woest
Ik moet alle verantwoordelijkheid dragen, voor jou zorgen als het misloopt. Ik kan niet op jou rekenen, ik sta er alleen voor.
Je moet eerst jouw verslaving aanpakken, dan kunnen we over andere dingen praten.

Herkenbaar?

Als jullie deze uitputtende cirkel willen doorbreken dan  kan ik jullie helpen. Met mijn lange ervaring in de verslavingszorg (mede-oprichter van ‘kick your habits’) en relatietherapie weet ik hoe ingewikkeld deze problemen zijn. En hoe belangrijk een specifiek daarop toegesneden begeleiding is. Mijn begeleiding is onder andere gericht op:

Inzicht in mechanisme verslaving en de reactie van de partner op verslaving

 

 • waarom kan mijn partner zich niet aan zijn/haar beloftes houden?
 • waarom wil mijn partner mij controleren?
 • waarom blijft mijn partner steeds beloftes doen?
 • waarom wordt mijn partner boos als ik eerlijk vertel over mijn voornemens en plannen?
 • waarom kan mijn partner niet met mate gebruiken?
 • waarom blaast mijn partner de ‘verslaving’ zo op terwijl mijn omgeving er geen probleem mee heeft?

De relatietherapie bij Helen was onze laatste poging om ons huwelijk te redden. Dankzij haar begeleiding hebben we binnen enkele sessies geleerd om heel anders naar elkaar te kijken, waardoor we weer vol vertrouwen in de toekomst kunnen blikken en ons dochter met moeder en vader in hetzelfde huishouden op kan groeien. Zij krijgt het voor elkaar om binnen korte tijd echt binnen te dringen en je van onderliggende issues bewust te maken.

Herstel van contact

 

 • erkennen en verwerken van de pijn, boosheid, teleurstelling, inspanningen en offers van beiden
 • je hebt een verslaving, je bent niet je verslaafde; hoe kan je naast elkaar gaan staan in plaats van tegenover elkaar
 • van dreigementen en ultimatum naar duidelijke grenzen en afspraken
 • oplossen van praktische problemen
 • van controleren naar steunen, van afhankelijkheid naar eigen verantwoordelijkheid en intimiteit